miércoles, 10 de octubre de 2012

Dissabre 13, Cine biker, güey!

Dissabte il.luminarem la pantalla amb una de les mostres de cine biker més desconegudes de totes. I no ho diem perquè siguem uns grans entesos en el tema, sinó perquè hem suat tinta per aconseguir-ne una còpia, i perquè en els llibres especialitzats en el gènere no s'esmenta aquesta singular producció.


El cinema biker va ser molt popular durant els anys 60 i 70, i  Amèrica llatina no va mantenir-se al marge d’aquest corrent considerats per molts un gènere i que sol barrejar, motor, acció i lluita de classes. Morirás con el sol (motociclistas suicidas), una curiosa coproducció mexicano – costa-ricenca, n’és una mostra clara. Desconeixem si va arribar a estrenar-se a Espanya.

Darrere del suggerent i efectista Morirás con el sol (motociclistas suicidas) descobrim una pel·lícula de factura artesanal i baix pressupost sense més pretensions que entretenir fent ús d’un grapat de tòpics al voltant de la rivalitat entre les bandes dels Chamarras Rojas i els Chamarras Negras. Patilles, armilles, camises ajustades, colls eterns impecablement emmidonats, minifaldilles i ulleres descomunals. Cascs de purpurina decorats amb estels i pentinats impossibles, autèntiques escultures capil.lars executades per grans mestres de la laca
Bandes motoristes, curses, guateques, baralles i persecucions donen un aire westernià a aquesta producció rodada a Costa Rica i estrenada el 1973.











La projecció començarà a les 6. En acabat, farem la xerrada habitual, aquest cop (si es compleixen les previsions), amb aires centreamericans. I una convidada especial!





No hay comentarios:

Publicar un comentario