lunes, 25 de octubre de 2010

Projecció amb sorpresa

Una altiva Lube NSU Max, una esquemàtica Derbi Antorcha i quatre esportives Metralla varen ser el reflex mecànic en tres dimensions dels fotogrames d’ El último sábado. Les acompanyaven una trentena d’espectadors, un dels quals veia la pel•lícula per segona vegada: era ni més ni menys que un dels “figurants amb frase” que actua en una de les seqüències rodades al circuit de Montjuïc. Segons ens va explicar, el rodatge es fa fer els dies següents a una cursa, aprofitant els boxes abans de desmuntar-los. Llavors treballava a Mototrans, i va estar allí uns dies amb d’altres companys de feina i unes quantes motos de la fàbrica. “M’ha agradat veure’m tan jove!”, ens va dir.
I un altre toc exòtic entre els assistents: un espectador holandès! Es deia Jaume i, tot i que feia tota la pinta d’haver nascut al barri de sant Antoni, jurava i rejurava (en un català perfecte), que era de Delft.
Per gentilesa d’en Xavier de la Presa, cineasta afeccionat, després d' El último sábado vam poder gaudir d’un curt rodat a les 24 hores de Montjuïc l’any 78.
Per baixa del fotògraf oficial, l’únic testimoni gràfic de la sessió és un dels programes que es van repartir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario